به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، فیل آسیایی گونهای در معرض خطر انقراض است که سال ۹۲ یک نر و یک ماده از این گونه از کشور سریلانکا به باغ وحش ارم منتقل شدند. حالا پس از ۸ سال یک فیل ماده در این باغ وحش متولد شده است و رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران از سلامت فیل مادر و نوزاد خبر میدهد.
محمد کرمی رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران درباره آخرین وضعیت فیل تازه متولدشده در باغ وحش ارم گفت: حال فیل مادر و نوزاد مناسب است و همکاران ما به صورت هفتگی از آنها بازدید میکنند.
وی با اشاره به اینکه بازدید عمومی از فیل مادر و نوزاد انجام نشده است، توضیح داد: فیلهای باغ وحش ارم پشت جایگاه عمومی که برای بازدید است دو جایگاه اختصاصی برای استراحت و زمستانگذرانی دارند که اکنون فیل مادر و نوزاد در یکی از آنها نگهداری میشوند همچنین برای اینکه فیل مادر دچار استرس نشود و بتواند در شرایط مناسبی از نوزاد خود تا رسیدن به سنی که بتواند وارد جایگاه بازدید عمومی شود، نگهداری کند، فعلا در این جایگاه نگهداری میشوند و وارد جایگاه بازدید عمومی نمیشوند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران درباره وضعیت تغذیه فیل تازه متولد شده اظهار کرد: براساس آخرین بازدیدی که از فیل مادر و نوزاد داشتیم، فیل تازه متولدشده بدون هیچ مشکلی از شیر مادر خود تغذیه میکند و هر دو فیل در سلامت کامل هستند
فیلهای سریلانکایی چگونه به ایران آمدند؟
سال ۱۳۹۲ یک فیل ماده با نام میهری و یک فیل نر با نام مهاسن بدون پرداخت هزینهای از یک یتیمخانه فیلها در کشور سریلانکا ــ به عنوان هدیه رییسجمهوری سریلانکا به رییسجمهوری وقت ایران ــ به کشور منتقل شدند.
هر دو این فیلها هنگام ورود به کشور هشت سال سن داشتند و در همان زمان نیز باردار بودن ماده فیل مطرح بود. با این حال اردیبهشت سال جاری و پس از ۲۴ ماه بارداری فیل ماده، خبر از تولد یک فیل در باغ وحش ارم رسید که به گفته پیمان محمدزاده، دامپزشک باغ وحش ارم، نوزاد متولدشده ماده و جثه آن مقداری از حد طبیعی کوچکتر است. همین مسئله باعث شده که برای استفاده از شیر فیل مادر نیاز به آموزش و وقت بیشتری داشته باشد که با توجه به استعداد فیل مادر و نوزاد تلاش میکنیم که شیر خوردن طبیعی حیوان ادامه داشته باشد و از شیرهای مصنوعی استفاده نکنیم.
محمدزاده گفته بود که بهطور کلی فیلها به طور متوسط در هر وعده نیملیتر شیر مصرف میکنند و در طول روز باید هشت لیتر شیر خورده باشند. تلاش میکنیم فیل مادر و نوزاد به صورت طبیعی این فرایند را طی کنند و نیاز به دخالت انسانی یا تغذیه دستی نداشته باشند. فیلهایی که در بدو تولد به صورت دستی تغذیه میشوند، طول عمر کوتاهی خواهند داشت و ممکن است خیلی زود از بین بروند.
نظر شما